Viktiga företag för Sverige

Är alla företag viktiga för Sverige kan man fråga sig, ja i den mån att de skapar arbetstillfällen och tillför något för Svensk ekonomi så är de viktiga för Sverige. Vissa företag utmärker sig mer än andra och vissa företag kommer med nya innovationer som kan sätta Sverige än mer på kartan som ett land som kommer med bra innovationer.

Vi har en historia att vara duktiga på att hitta lösningar och komma med uppfinningar. Vi tänker bland annat på skiftnyckeln som Johan Petter Johansson år 1892 som ledsnade på att dar med sig en mängd med verktyg i olika storlekar när han skulle fixa något. Det är en av de bästa uppfinningarna någonsin och är fortfarande i bruk.

Även idag så finns det företag som ligger i framkant med innovationer. Företag som bland annat samarbetar nära sina kunder för att ta fram lösningar av olika slag är Gluetec med kontor i norra delarna avs Sverige nämligen Sorsele och Piteå. Företaget har utvecklat mätnings processer med hjälp av trådböjningslösningar som kan mäta i miljöer som man trodde var omöjliga.

Att företag är viktiga för Sverige det kan vi vara överens om och att det finns vissa företag som verkligen behöver lyftas fram är ett måste. Vissa lyckas bättre med sina innovationer och det är bättre att försöka och misslyckas ett par gånger än att inte alls försöka hitta på något.

Det gäller att som företag ta tillvara på de resurser som finns inom företaget. Att utveckla något nytt är spännande och vem vet, kanske det är nästa stora innovation ni sitter och ruvar på. Hårt arbete kommer alltid att löna sig i slutändan och vi önskar alla innovatörer och företag lycka till.