Fyll på lagret med bläck och toner till företagets skrivare

Tänk dig att du ska lämna in en redovisning eller en uppsats på papper och bläcket är slut i skrivaren. Det må vara ett i-landsproblem, men det är vanligare än du kan tro. För att se till att du alltid kan skriva ut alla papper du behöver kan du handla här.

Vad skiljer mellan bläck och toner?

Bläckpatroner ska du använda i en avsedd bläckstråleskrivare. Funktionen är att skrivaren duschar ut en liten mängd av rätt bläck på rätt ställe på pappret. Det finns också många intressanta innovationer som kan använda den här tekniken. En tonerkassett använder du i en laserskrivare. Tekniken i en laserskrivare är helt annorlunda än i en bläckstråleskrivare, eftersom pappret blir elektriskt laddat så att tonerpulvret hamnar rätt. Sedan smälter pulvret fast med hjälp av en uppvärmd vals, vilket gör laserskrivare mindre miljövänliga.

Priset skiljer mycket

Nu för tiden skiljer inte priset på skrivare så mycket. En tonerkassett däremot, kan i många fall vara väldigt dyr om du jämför med en bläckpatron. Men å andra sidan räcker en toner mycket längre. Det kan ibland kosta flera kronor att skriva ut en bild med bläckstråleskrivare, medan en laserutskrift brukar hamna under en krona. Att skriva ut ett papper med text kostar bara några öre med laser.