Företag och Branscher

businessLäs om hur man gör för att starta ett företag, marknadsföring, samarbete, tips om företagande och olika strategier. Lär dig allt om företagande och hur man lyckas med sitt företag. Några olika typer av branscher och företag är listade nedan.

Industri

Företag som framställer produkter genom olika typer av processer. Det kan vara en fabrik som tillverkar leksaker eller byggmaterial. Det finns många olika typer av industrier. Det kan vara en textilindustri, byggindustri eller en bilindustri. Dom vanligaste produkter som används dagligen blir ofta konstruerade i en typ av industri verksamhet. Industrin är ganska stor inom Sverige och många internationella produkter tillverkas i just Sverige.

Verkstad

Tillverkning och reparationer av alla dess slag. En verkstad kan vara baserad på att reparera personbilar eller andra fordon. Ett exempel är att en verkstad tillverkar släpvagnar till personbilar men även reparerar äldre släpvagnar. En verkstad kan göra väldigt många typer av tjänster eller produkter.

Bygg och anläggning

Ett byggföretag bygger eller reparerar byggnader. Nya lokaler eller hus byggs hela tiden och byggföretagen utför ofta hela arbetet. Från grund till färdigt hus. Det tillkommer mycket mark och anläggnings jobb. Förbereda tomten och marken för en byggnad är det första som måste göras vid ett nytt bygg projekt.

Webbshoppar och online företag

Det finns väldigt många företag som bedriver hela sin verksamhet på internet. Ett vanligt koncept är en webbshop (En internetbutik). Det är smidigt att kunna beställa sina saker direkt från en hemsida och få det levererat direkt till dörren. Många företag säljer olika online tjänster. Till exempel marknadsföring på internet, webbsajter, Kodning och affärssystem. Det finns väldigt mycket som går att göra på internet och många företag som säljer produkter eller tjänster enbart via internet.

Tjänsteföretag

Det är ett företag som tillhandahåller någon form av tjänst. Det kan vara en typ av online tjänster. Eller en mera fysisk tjänst. Ett exempel är företag som jobbar med ekonomi tjänster och hjälper privatpersoner eller företag med deras ekonomi. Ett tjänsteföretag är viktigt för många andra företagare. Om ett företag behöver hjälp med att designa sin nya webbsajt så kan de enkelt vända sig till ett annat företag som jobbar med just den typen av tjänster.

Transportföretag

Företag som transporterar byggmaterial, mat och annan kylvara, timmer eller annat inom trädindustrin och diverse andra saker som behöver transporteras. För att många företag ska fungera så måste olika saker transporteras till eller från företaget. Ett exempel kan vara en sågindustri som tillverkar olika plankor och byggmaterial. Först måste deras råvara (timmer/träd) transporteras till deras såg för att bearbetas och tillverkas till annat. När produkterna är klara så måste dessa transporteras vidare till deras kunder. Lastbilar och stora transport fordon används för att kunna transportera saker runt om i landet.