Håll företagets heltäckningsmattor rena och fräscha

Trots att heltäckningsmattor kan se fräscha ut på utsidan kan det finnas dold smuts. På ett företag är det flera par skor som dagligen drar in smuts som fastnar i mattan. Minst en gång per år är det dags att tvätta heltäckningsmattor ordentligt. Boka din mattvätt här och håll mattorna rena och fräscha.

Tvätt av heltäckningsmattor

På kontor är det vanligt att golvet och ytorna städas dagligen, eller flera gånger i veckan. Heltäckningsmattor kräver dammsugning på regelbunden basis för att få bort smuts. Förutom det som kommer in på kontoret utifrån fastnar även damm i mattorna. Spiller ni något på mattan lönar det sig att direkt tvätta bort det för att hålla mattan i bra skick.

Heltäckningsmattor i hemmet

Idag är det inte så vanligt att ha heltäckningsmattor i hemmet i Norden, men det förekommer fortfarande i många hem. Är du inte en fantast av kemikalier för att tvätta mattan finns det flera äldre husmorsknep du kan använda dig av.

Har du en smutsfläck du vill bli av med kan du använda dig av bikarbonat. Strö på bikarbonatet på stället du vill tvätta, vänta en stund och dammsuga sedan upp det. Ett annat knep är att använda dig av en blandning av ättika, bikarbonat och vatten för att få bort unken doft.