Börja med egenproducerad solel som företag

När elpriser är höga är det många fler som skaffar solceller för att på så vis ha en egen elproduktion. Även företag kan installera solceller för användning i verksamheten. Driver du ditt företag med solceller förbättrar det dessutom er miljöprofil, vilket ofta lockar kunderna.

Fördelar med solceller

Det finns en hel del fördelar med solceller, inte minst för att det gör ert företag mer hållbart. Ni hjälper även till att minska på utsläppet av växthusgaser då produktionen inte kräver fossila bränslen.

Det går även bra att lagra den solel som inte blir förbrukad under dagen, alternativt sälja den till ert elbolag. Väljer ni att sälja elen till ett bolag kan ni på så sätt minska era elkostnader ytterligare. Låter solceller som en bra idé för ert företag? Beställ online för en tydlig överblick och konsultation.

Så fungerar solceller

Solenergi är en förnybar källa som inte kräver något drivmedel. Istället fångas solens strålar i en halvledare som i sin tur omvandlar strålarna till el. Då uppstår en elektrisk spänning på framsidan med negativ laddning och baksidan med positiv laddning. I elkabeln får du sedan likström. Den här kabeln är kopplad till en växelriktare som gör om likströmmen till växelström. Du har nu producerat din egna el.