Att åka själv på affärsresa

För en del som driver företag åker med jämna mellanrum på olika typer av affärsresor. Att åka på affärsresa innebär att man träffar på presumtiva kunder som man kanske inte annars skulle träffa på. De flesta gångerna så bokar man in träffar med olika tänkbara företag som skulle kunna bli kund för ert företag.

Det viktigaste när du ska planera dina affärsresor är bokning av flygbiljetter och hotell. Idag så kan du enkelt fixa detta på Internet. Via Avionero så letar du upp det bästa flyget som passar dig. Du väljer ort du vill flyga ifrån och vilken ort du vill flyga till. Skriv in datum för utresa och för hemresa och du får upp förslag från olika flygbolag. Hotell bokas antingen direkt via hotellet sajt eller så via något av de bokningssajter som finns. Alternativt så kanske du kan boka ett mindre konferensrum på hotellet och bjuda in kunder.

Det är viktigt att man planerar och bokar in de träffar som man önskar. Ingen vill få spontana besök då man garanterat är rätt så uppbokad. Tänk på hur du själv vill bli kontaktad av någon som vill sälja något. Försök att planera in så du inte behöver stressa igenom besöken. Ett visst antal besök per dag som gör att du hinner med och inte måste rusa mellan dina bokade besök. En del kunder kanske du kan bjuda ut på lunch och i samband med detta presentera de produkter och tjänster som företaget erbjuder.