Nya lokaler för företaget

Förlikningsavtal

Kanske ni har fram tills nu hyr lokaler till företaget. Då ni vuxit som företag och behovet har ändrats så kanske ni väljer att köpa en fastighet och nya lokaler för företaget.

Det är viktigt att ni hittar den fastighet som passar ert företag bäst. Det är ju så klart en betydligt större affär än då man köper en villa eller en bostadsrätt och det är viktigt att lokalerna är i det skick som ni kan acceptera. Om det visar sig uppstå någon tvist mellan säljare och er som köpare så kanske ni kan upprätta någon form av förlikningsavtal. Om det är så att ni kommer överens och det kanske inte blir den konflikt det kunde bli så är det en stor fördel.

Om ni inte kommer överens så kontakta jurister som kan hjälpa er i förfarandet av detta. Man kanske inte har så bra koll på alla lagar och regler för hur man ska hantera tvister som uppstått. Då kan jurister hjälpa till att lösa detta på bästa sätt. Så klart så finns det fördelar att kunna genomföra någon form av förlikning innan det går till domstol. För bägge parter så är detta alltid en stor fördel. En tvist kan uppstå med den som säljer fastigheten eller med hantverkare som man tar in för att renovera den fastighet som man precis har köpt.