Marknadsför ditt företag

marketingFör att ett företag ska kunna få fler nya kunder så måste man marknadsföra. Om ditt företag inte syns så finns det inte. Om man sitter och väntar på kunder som inte vet att man finns så får man vänta länge.

Marknadsföring på internet

Alla företag borde ha en egen webbsajt. Kunder vill enkelt kunna läsa mer om företag och vad som erbjuds. Det är väldigt enkelt att skapa en hemsida till sitt företag, Vill man inte göra den själv så är det ganska billigt att anlita någon att göra den.Se till att synas på google. Hamnar du på andra sidan på ditt sökord så har du väldigt liten chans att någon hittar din sajt. Sökmotoroptimera din sajt så att du är på förstasidan med dina sökord. Ett bra alternativ är att annonsera med Google Adwords för att synas på första sidan.Socialamedier är ett enkelt sätt att ge dina kunder bra information eller erbjudanden. Skriv bra inlägg eller ta bra bilder. Om du bara skriver ner dina rabatter och erbjudanden så kommer dina följare att sluta läsa dina inlägg. Ge dina följare något nyttigt som kan hjälpa dem.

Billig eller gratis marknadsföring

Få dina kunder att marknadsföra åt dig. Om kunden får ett bra intryck av ditt företag så kommer din kund att sprida det till vänner och bekanta. Det billigaste sättet att få nya kunder är att göra sina befintliga kunder nöjda.Nätverka med andra företagare runt omkring dig. Gå på olika företagsevent och möten där du kan berätta om ditt företag och prata med andra företagare. Skapa samarbeten med olika företag så att ni kan göra en billigare marknadsföring tillsammans.Om du har en webbsajt så är nyhetsbrev ett bra sätt att kunna ge bra information och erbjudanden. Locka gärna besökarna att skriva upp sig till ditt nyhetsbrev genom att ge dem något av värde. En rabatt eller kanske en gratisprodukt.