Att äga sin egen fastighet som företagare

Om man väljer att äga sin egen fastighet som företagare så finns det ett par saker som man bör ta i beaktning. Det kanske inte är någon skattemässig fördel att äga sin egna fastighet men det kan vara en bra investering då fastigheter brukar ha en förmåga att stiga i värde.

Så om det finns kapital för att köpa en fastighet som företaget kan flytta in i så är detta inte till någon nackdel. Tänk dock att det kommer att behövas underhåll på fastigheten som du som ägare får stå kostnaden för. Är du hyresgäst så ringer du bara till din hyresvärd och de får lösa de problem som uppstår. Det kan vara att vatten och avlopp krånglar så man måste ta dit ett företag som kollar upp att avloppet fungera som det ska.

Det kan också vara fördel att bilda ett nytt bolag som står som ägare av fastigheten och hyr ut det till sig själv så att säga. Att skilja på verksamheterna kan vara viktigt så att man vet vem som ansvarar för vad. Med ett fastighetsbolag så kan man även köpa andra fastigheter som man hyr ut till andra företag. På det viset så kanske man kan stärka sin position och genom fler ben att stå på så blir man inte lika sårbar som företag.