Hitta finansiering till ditt företag

Oavsett vilket stadie ett företag befinner sig på så kan det alltid dyka upp behov av finansiering. Det kan vara precis i uppstarten då man behöver pengar för de första inköpen av utrustning eller senare i företagets liv då man vid en tuff månad behöver kredit för att kunna betala företagets skulder. 

sh_bonds_market_money_151894724

Vid uppstarten

När man startar sitt företag så är det inte ovanligt att man själv går in med pengar för att finansiera de första inköpen. Behöver man ett lån så är det inte ovanligt att man får ta dessa privat om företaget inte är bevisat eller har stora kunder på väg in. För mindre investeringar så kan då snabblån vara ett passande alternativ. Villkoren för dessa kan dock skilja sig mycket åt mellan långivarna och det är därför viktigt att kolla på en rättvis jämförelse av de olika snabblånen. På så sätt kan du hitta det som passar dig bäst.

Vänner och familj

En annan vanlig källa till finansiering är det egna nätverket med vänner och släkt. Kanske är det någon som tror på din idé och dig till den grad att de är villiga att satsa pengar. Detta kan sedan göras genom antingen ett lån eller att de investerar och blir delägare till företaget.

Företagslån och företagskredit

För mer etablerade företag så finns det större chans att få företagslån från bankerna. Detta innebär alltså att företaget, inte du som privatperson står som ansvarig för lånet och dess betalningar. Dessa lånen kan finnas i många olika former beroende för vad de skall användas till. Investeringslån är till exempel precis som det låter för större investeringar som behövs för tillväxt.

Om man vill ha större ekonomiskt utrymme i vardagen och se till att alltid ha tillgång till likvida medel så kan kontokredit vara det rätta valet.

Investerare

Slutligen så finns möjligheten att ta in investerare. Dessa finns i många olika former för företagets olika stadier. Affärsänglar är privatpersoner som investerar i och rådger företag under uppstartsfasen. Även riskbolag investerar i företag i olika storlekar så länge de tror att det har stor tillväxtpotential.