Förbättra för företaget

Som tillverkande företag så är det viktigt att man har koll på sin produktion och förbättrar för företaget de som kan förbättras. Allt är viktigt in i minsta detalj och har man koll på hur mycket spill eller annat som blir under produktionen så får man möjlighet att kunna åtgärda dessa brister på ett effektivt sätt.

Mer eller mindre så används det olika typer av maskiner i produktioner av olika slag och det är dessa maskiner som framförallt behöver kontrolleras om det finns så kallade flaskhalsar som drar ner produktionstiden eller annat som kan störa en produktlinje av något slag. Nu kan det vara svårt för den enskilde företagaren att ha koll på allt och som tur är så finns det duktiga företag därute som kan detta med produktionsövervakning.

Genom att använda sig av mätverktyg så kan man mäta och optimera den maskin man använder sig av så att den på det mest effektiva sättet gör sitt jobb. Det kan vara svårt att som personal räkna ut vad som behöver åtgärdas utan det måste ske digitala beräkningar som samlar in data som gör det enkelt att upptäcka brister i produktionen. Det är viktigt att förbättringsarbetet ständigt pågår och att man analyserar resultaten för att kunna förbättra.

genom att få svart på vitt hur det ser ut för en produktion gör det lättare att finna åtgärder för att förbättra produktionen. Man räknar ut detta med hjälp av TAK/OEE som de flesta produktionsföretag ska vara medveten om, här kan du läsa lite mer om hur beräkningen går till så du får en hum om hur det fungerar. Enklast är dock att överlämna detta till de som verkligen kan detta för att det ska bli så bra och enkelt som möjligt.