Är det dags att sälja företaget

Det kommer en tid då det är dags att börja fundera på hur man ska gå vidare i sitt företagande. Vill man fortsätta utveckla företaget, gå ner i tid och låta någon annan ta över rodret eller är det dags att sälja firman och gå vidare.

Det finns många aspekter som gör att en försäljning kan kännas som det allra bästa alternativet. Även om man har barn eller någon annan som kan tänkas ta över rodret när man själv vill varva ner så kan det ändå innebära mycket arbete för dig. Det bästa kan då vara att låta dem köpa företaget och bli den som har det yttersta ansvaret och man stannar kvar några månader som konsult för att hjälpa dem igång.

Det kan också vara så att man känner att man själv inte kan utvecklas mer i branchen. Det finns många företagsledare som är duktiga på att starta upp företag och ge dem en skjuts på vägen men som samtidigt vill ha nya utmaningar när firman rullar på som den ska och hellre ger sig in i ett nytt projekts uppstart och så vidare. Eller så känner man helt enkelt att man gett det man kan och börjar bli till åren. Med andra ord – det börjar vara dags att tänka på pensionen.